Sjekkliste for planlegging av Webinar

Sjekkliste for planlegging av Webinar

Hjemmekontor er blitt til en stor del av hverdagen til mennesker på tvers av hele landet. Virksomheter har måtte finne nye måter å kommunisere internt med ansatte og eksternt med markedet. Ved hjelp av nokså avansert teknologi har vi alle blitt eksperter på å invitere til digitale møter, skru på webcam og skru av mikrofonen på PC. 

Hvem som helst kan ved hjelp av dagens teknologi arrangere et digitalt møte med ønsket publikum. Teknologien som er tilgjengelig er for mange enkel å bruke, men kan likevel by på utfordringer. Vi har laget en sjekkliste som du kan anvende når du planlegger et webinar. 

Før et webinar kan det være smart å gå igjennom en sjekkliste for å se at alt er på plass. 

  • Hvor skal webinaret sendes? Det finnes en rekke alternative plattformer en livestream kan vises på. Eksempelvis kan man direktesende til facebook, vimeo, twitch og YouTube. En annen mulighet er å sende det til virksomheten sin egne nettside ved hjelp av iFrame eller til en unik landingsside med egen URL. Før man skal ta et valg bør man undersøke hva de ulike løsningene tilbyr. Skal du selge billetter må du ha en billett funksjon, er det sensitivt innhold i direktesendingen bør du kunne begrense hvem som skal ha tilgang, skal deltakere kunne stille spørsmål underveis må man kunne ha en Q&A funksjon, er målet å skape engasjement bør man kunne ha en chat-funksjon. 
  • Kvalitet? Hvordan kvalitet ønsker man at webinaret skal ha? Bildekvalitet er en avgjørende faktor når man skal få frem et budskap gjennom livestreaming. Forbrukere er blitt kvalitetsbevisste og det kreves mye av avsenderen for å engasjere seeren. Webkamera på PC’en får jobben gjort, men er det bra nok? De siste årene har flere virksomheter begynt å bruke iPhone til livestreaming, men det har da gått utover lydkvaliteten. Man bør anvende teknisk utstyr som gir minst like god bildekvalitet som smarttelefoner. Ved å bruke flere kameraer får du flere vinkler som igjen er med på å skape mer bevegelse og liv i sendingen. En grei huskeregel er at man alltid bør ha like god kvalitet på de ulike kameraene som anvendes på en produksjon. 
  • Hvorfor er lyd viktig? Hørselen er en utrolig viktig sans for kommunikasjon, sosialisering og opplevelse. Lyd kan ofte variere basert på utstyr og størrelse på rom. Et soverom vil i de fleste tilfeller ha mindre romklang enn en spisestue. For mye romklang kan virke forstyrrende og dermed hindre avsenderen med å frem sitt budskap til mottakeren. Bakgrunnsstøy som bjeffende hunder, syke barn eller varsler fra smarttelefoner kan også være med på å svekke lydkvaliteten. Våre eksperter anbefaler ekstern mikrofon med vindskjerm av pels som reduserer bakgrunnsstøy, eller eksternt kamera med profesjonell mikrofon innebygd. 
  • Hvordan er internetthastigheten? Alle har vært i en videokonferanse før hvor lyden til den som prater henger etter, eller video bilde på personen som presenterer forsvinner fram og tilbake. Dette skyldes som oftest en svært dårlig internett hastighet. Vi anbefaler alltid å gjennomføre testing av bredbånd hastighet før man arrangerer et møte. 

Om du synes det kan virke skummelt å gjennomføre livestreaming etter å ha lest denne artikkelen trenger du ikke å bekymre deg. Vi har til sammen over 50 års erfaring med livestreaming og har kunnskapen og teknologien for å bistå deg og din virksomhet. 

Ønsker du å høre mer om hva vi kan tilby? Trykk på knappen for å høre mer om hva våre livestreaming-eksperter kan hjelpe med.

New call-to-action